07.jpg

Typer af tryksager

I valget af korrekt trykmetode ligger en række relevante spørgsmål.

Produceres din opgave bedst i ark offset, heatset rotation, dybtryk, coldset eller bogproduktion, ud fra parametre som papirvalg, trykoplag, udformning samt ikke mindst forventningen om produktets endelige kvalitetsudtryk.

De enkelte produktionsmetoder har hver deres styrker og begrænsninger - vi tilbyder dig vores viden og erfaring som gør at din opgave produceres optimalt - hver gang!

For at opnå den bedste og mest optimale løsning er det vigtigt du vælger det rigtige produktionsapparat. Lad os hjælpe dig med at søge det korrekte setup, og derved spare dig tid og penge.

Se beskrivelse af vores løsninger her:

 • Ark offset

  Egnet til grafisk produktion hvor der stilles høje krav til dine tryksager. Lad os hjælpe dig til billig tryk af grafisk design og produktion af visitkort, brevpapir, kuverter, foldere, plakat, kort, brochurer, kataloger og magasiner

  Ark tryk, offset eller ark offset tilbyder dig stor fleksibiliet med hensyn til papirformater, specialfarver, forskellige laktyper og bogbinding. Denne trykmetode er baseret på at trykfarverne tørrer ved en kemisk proces (oxidation). Metoden bygger på princippet om at vand og olie skyr hinanden (trykfarve / fugtevand). Først overføres trykket fra trykpladen til en gummidug, og derefter til papiret. Der trykkes typisk med de 4 standard farver, også kaldet CMYK eller Europafarver. Derudover benyttes Pantone farvesystemet (PMS), når der er behov for et større farverum end det der muligt via de 4 CMYK farver. Ark tryk tilbyder stor flexibilitet, hvor du som kunde har mulighed for præge din tryksag via formater, papirkvaliteter, antal farver, overfladebehandling i form af mange typer lak (f.eks. blank/mat/partiel/duft osv.) samt færdiggørelses metode (bogbind). Papirudvalget er næsten uendeligt, hvilket gør det muligt at give din tryksag et helt særligt udtryk i kraft af valg af papirkvalitet (f. eks pergament papir, præget overflade, vandmærke, træholdige, let træholdige, træfri, bestrøget eller ubestrøget kvaliteter (glittet/mat), genbrugskvaliteter eller en-/tosidigt karton)

  Vi kan tilbyde dig samtlige maskinkonfigurationer - fra 1 til 10 farve arkmaskine med lakværk. Arkmaskiner med dobbelt lakværk (vandlak + UV). Arkmaskiner med rullefeeder (alternativ til heatset rotation). Stor format maskiner i format 120 x 162 cm. eller 130 x 185 cm.

  Mulighederne er mange - det er blot afgørende din opgave placeres på den rette maskine. Det kan vi hjælpe dig med

 • Heatset offset

  God tryk kvalitet og et alternativ til ark offset. Typisk er det dit oplagstal som afgør om din opgave er egnet til trykning i heatset. Egnet til produktion af reklame-tryksager, brochurer, kataloger og blade/magasiner.

  Heatset rotation eller rotationstryk er baseret på samme trykmetode som ark offset (vand skyr olie og oxidation af trykfarven). Heatset maskinerne er typisk fremstillet med 4 dobbelt trykværker (tårne) og trykker derved 4+4 CMYK i een arbejdsgang. I rotation trykkes på rullepapir, hvorved man opnår en langt hurtigere produktionstid i forhold til enkeltvis arktryk. For at kunne opnå den høje trykhastighed, trykkes papirbanen igennem en ovn for at tørre trykfarverne. Herefter køres papiret over en række kølevalser og der påføres et lag silikone som hjælper med at holde på luftfugtigheden og beskytter trykket før banen føres igennem falsetårnet hvor opgaven færdiggøres (ryglimes/samlehæftes eller køres ud som falsede låg til videre forarbejdning). Trykmaskinerne har alle nogle formater som de producerer optimalt (A6, A5, A4 og A3 i forskellige sideantal og i høj-/tværformat, kvadrat formater som f.eks 19,5 x 19,5, 21 x 21 eller 30 x 30 cm. Der er mange flere format muligheder. Papirudvalget er ikke så udviklet som i ark. Her trykkes typisk på u-/bestrøget træholdige, let træholdige eller træfri papirkvaliteter hvor gramvægten går fra 45 til ca. 130 gram.

  Vi repræsenterer 8, 16, 24, 32, 40, 48, 64, 72 sider maskiner, med mulighed for 6+6 farver, in-line hæft, ryglim, perforation, lak (tryklak, dispersionslak (vandlak), UV og duft lak), flying imprint (logoskift), plano ark udlæg (f.eks til omslag i store oplag)

 • Dybtryk

  Ugeblade, magasiner og kataloger i store oplag. Lad os finde det rette trykkeri til dig og din opgave. Vi giver dig adgang til billig tryk.

  Benyttes typisk til produktion af ugeblade, magasiner og kataloger i meget store oplag. Er et prismæssigt alternativt til heatset rotation. Man skal blot være opmærksom på at trykkvaliteten ikke er på højde med offset tryk og at papirudvalget er begrænset.

 • Coldset / Avistryk

  Få tilbud på tilbudsaviser. Avistryk i alle formater tilbydes.

  Adskiller sig fra heatset rotation, ved at tørringen af trykfarven foregå via nedsugning i papiret, i stedet for fordampning via luft og varme. Der trykkes generelt på ubestrøget papirkvaliteter. Dog findes der avisrotationer med heater, og som derved også kan trykke på bestrøget papir.

  Der findes maskiner der tilbyder hybrid-tryk, hvor coldset og heatset kombineres i samme trykgang, og derved giver dig mulighed for en avis trykt på både bestrøget og ubestrøget papir. Det kan være en interessant mulighed for annoncører og andre, som kan have behov for differencering.

  Vi leverer aviser i samtlige oplagstal. Skal du skal have trykt en lokal-/tilbudsavis i mindre oplag eller en landsdækkende avis, har vi mulighed for at hjælpe dig, via vores netværk i Denmark og Europa

 • Bogproduktion

  Vi tilbyder dig den bedste bogtrykker med fokus på høj trykkvalitet og fleksibilitet. bogproduktion, bøger, pocketbøger og blanketter.

  Der findes en lang række virksomheder, som har specialiseret sig i bogproduktion. Vi samarbejder og har kontakt til trykkerier i både Danmark, de Baltiske lande, samt i central og Østeuropa. Alle har deres særkende som gør dem stærke på hver deres område (oplag, antal farver, færdiggørelse/bogbind).

  Skal din opgave have soft eller hardcover, garnhæftes, have kapitælbånd, eller måske forsynes med guldsnit. Lad os hjælpe dig med at finde den rigtige løsning.

 • Digitaltryk

  Tryksager i digitaltryk med vægt på kvalitet og fleksibilitet. Digital tryk i små oplag til fornuftige priser med en kort leveringstid.

  Anbefales til oplag under 500 ex. og opgaver med behov for "print on demand". Egnet til manualer og til opgaver med variable data / direct mail kampagner.

  Mulighederne er mange når det kommer til digital tryk - plot i storformat, bannere, streamere, skilte, labels, etiketter, plakater. Digitaltryk's styrke er fleksibilitet. Valg af materiale (stof, papir, plastoverflader) samt muligheden for at trykke ned til 1 eksemplar.